Soru Cevap 79

Soru Ben 37 yaşında bir kadınım. Kanımın düşük olduğu söylendi. Sürekli demir kullandığım halde kanım yükselmiyor. Bu durumda nasıl tedavi edilmem gerekir? Yanıt Kanın düşük olması kansızlık ya da anemi olarak bilinir. Alyuvarlar içinde bulunan ve dokulara oksijen taşıyan hemoglobin adı verilen maddenin eksik olması demektir. Kansızlığın en sık görülen …

Devamını Oku

Soru Cevap 80

Soru Annemde beyin tümörü vardı. Kemoterapi hapıyla birlikte ışın tedavisi önerdiler. Hastalık tedavi edilse bile tekrarlama riski olduğunu söylediler. Biz de bunun üzerine alternatif bitki karışımları kullandık. Kemoterapi ve ışın tedavisini de yaptırdık. 14 ay geçtiği halde hastamız gayet iyi. Sonuç bu kadar iyi olduğuna göre siz doktorlar kanser hastalarına …

Devamını Oku

Soru Cevap 81

Soru Annemde meme kanseri var. Vücuda yayılmış. Kemoterapi alıyor. Hastalık kısmen düzelmekle beraber devam ediyor. Köpekbalıklarında kanser görülmüyormuş. Dolayısıyla köpekbalığı kıkırdağının da kansere iyi geldiğini söylediler. Bu ilacı annemizde kullanmamızı tavsiye eder misiniz? Yanıt Köpekbalığı kıkırdağı kanser hastalarında 1980’lerde popüler olmuştur. O tarihlerde çoğunluğu üretici firma tarafından yayınlanan raporlarda mucize …

Devamını Oku

Soru Cevap 82

Soru Ceyla Gölcüklü’nün genç yaşta pankreas kanserinden vefat ettiğini medyadan üzülerek öğrendik. Benim üzüntümün bir diğer sebebi babamın da pankreas kanseri olması. Bu durum beni çok tedirgin ediyor. Pankreas kanseri genetik olarak geçer mi, korunmak için ne yapmak gerekir? Cevap Pankreas kanseri genellikle daha ileri yaşların hastalığıdır. Ancak genç yaşlarda …

Devamını Oku

Soru Cevap 83

Soru Ben 48 yaşında bir kadınım. Kilolu kişilerde kanser ihtimalinin arttığını okudum. Şişmanlık neden kanser riskini artırıyor? Ben obez değilim. Balık eti kabul edilebilir. Bende de kanser riski artmış mıdır? Yanıt Kişilerin kilo durumuna karar verebilmek için kullandığımız bir indeks var: Vücut kitle indeksi. Kilogram olarak ağırlığımızı, metre cinsinden boyumuzun …

Devamını Oku

Soru Cevap 84

Soru Annem göğüs kanseri nedeniyle kemoterapi alıyor. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarım bazı bitki karışımlarını tavsiye ettiler. Kemoterapiyle birlikte bunları kullanmamızın bir sakıncası olur mu? Yanıt Kemoterapi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı temel prensipler vardır. Bunlar arasında toksik maddelerin atılımı ve vücut fonksiyonlarının idamesi için yeteri kadar sıvı alınması başta …

Devamını Oku